szeremietiew-przegrana-oznacza-katastrofe
Oczywiście przeczytałem je (wszystkie trzy wraz z załącznikami) w pierwszej kolejności, zanim złożyłem deklarację członkowską. Nie odebrałem jednak tych koncepcji i projektów jako niepodlegających dyskusji (są to w końcu koncepcje)...a jeśli nawet, to koncepcja OT przedstawiona przez ObronaNarodowa.pl jest niemal tożsama z tym co napisałem "tak na szybko"Tylko tak niesmialo napomkne, ze mozna sie zapoznac z obszernym opracowaniem koncepcji oraz celow w zakladce "Koncepcje OT" na gorze strony. Nie wiem czy mial Pan okazje te dokumenty przeczytac.

Podsumowanie:
"Autorzy (koncepcji autorskiej) zdają sobie sprawę, że ogólnie zaproponowane rozwiązania wymagają szczegółowej analizy prawnej i ekonomicznej i implikują pewne koszty z tymi propozycjami związane. Autorzy są gotowi rozwinąć prace w tym kierunku, stawiają jednak pytanie na ile decydenci będą zainteresowani przedstawionym kierunkiem zmian i pytanie na ile potrzebny i uwzględniany jest (czy będzie) "głos społeczny", który zapewne nie stroni od błędów i niedociągnięć ale pozwala też spojrzeć na niektóre kwestie z zupełnie innego punktu widzenia."