Zorganizujmy się!
Zorganizujmy się!
Szukam osób do współpracy z rejonu Stargard Szczeciński - Pyrzyce - Lipiany - Myślibórz - Barlinek - Dolice.[addsig]
Przepraszam bardzo kolegę, prawie już zrezygnowałem z zaglądania na zainicjowany przeze mnie temat...
W Szczecinie znalazłem Jednostkę Strzelecką - namiary:
www.mapa.odbudujmyak.pl/index.php?modul ... ationid=80
W Szczecinie znalazłem Jednostkę Strzelecką - namiary:
www.mapa.odbudujmyak.pl/index.php?modul ... ationid=80
...i jeszcze całkiem nowa inicjatywa:
www.gwardianarodowa.org/szczecin/?page_id=2
www.gwardianarodowa.org/szczecin/?page_id=2
W dniu dzisiejszym (10.01) byłem w jednostce J.S.4031 na dniu rekrutacyjno-informacyjnym. Tak jak pisałem w poprzednim poście "Strzelec" jest dedykowany osobom młodym.
Ciekawostką jest to, iż byłem kolejną osobą, która była zainteresowana pododdziałem „geriatrycznym”. Niestety „Strzelec” nie dysponuje po prostu kadrą, która może poprowadzić osoby w wieku 35+.
Inaczej się pracuje z młodzieżą a inaczej z osobami, które są czynne zawodowo, mają rodziny i obowiązki.
Ciekawostką jest to, iż byłem kolejną osobą, która była zainteresowana pododdziałem „geriatrycznym”. Niestety „Strzelec” nie dysponuje po prostu kadrą, która może poprowadzić osoby w wieku 35+.
Inaczej się pracuje z młodzieżą a inaczej z osobami, które są czynne zawodowo, mają rodziny i obowiązki.
Nie każda Jednostka Strzelecka jest ukierunkowana tylko na młodzież. Są i ekipy "geriatryczne"
. Ale w większości organizacje strzeleckie pracują z ludźmi w wieku szkolnym. Problem pojawia się raczej nie kiedy pojawia się osoba w wieku odbiegającym od schematu nastolatka, tylko dlatego, że jest to osoba pojedyncza. Sam mam rodzinę i obowiązki i ... jestem Strzelcem